dijous, 26 de novembre del 2015

26/11/2015

Avui en classe hem començat inscrivint-nos en el Congrés de Pobresa Infantil, el qual us he comentat en una entrada anterior. Ací us deixe l'enllaç per si vols inscriure’t: Inscripció

Després, ens ha tocat exposar a les meues companyes i a mi el nostre tema de teoria, és el número nou, i s’anomena: “Mobile learning: mòbils, tablets, e-books”.

Al principi hem estat una mica nervioses, però conforme passava el temps se'ns anaven passant els nervis també. I la professora ens ha dit que ho hem fet molt bé.

Ací us deixe la nostra presentació Power Point sobre el tema, la qual vam haver de pujar a la pàgina Slideshare, perquè els nostres companys puguen veure la presentació en els seus ordinadors al mateix temps que nosaltres estem exposant.


Mobile Learning: mòbils, tablets, e-books! from YessicaDuro

Més tard, els nostres companys han realitzat les preguntes del Kahoot que els hem proposat. Nosaltres també hem hagut de respondre a aquestes preguntes des del nostre mòbil o tablet, com hem fet en totes les exposicions dels nostres companys. A més, el nostre ránking ha sigut molt bo, ja que hem quedat les 4 primeres: la quarta ha sigut Ana María, la tercera ha sigut Yuleisi, la segona ha sigut Yaiza i jo he sigut la primera!

Finalment, la professora ens ha deixat començar amb la nostra Webquest, ja que l'altre dia ens va explicar com realitzar-la i avui hem tingut temps per a començar aquesta pràctica.

Espere que us haja agradat la presentació!

Gràcies per llegir-me!!!

dimarts, 24 de novembre del 2015

Recomanació!

Hola, lectors!!!

Us recomane que visiteu el Twitter d'uns companys de classe. Està dedicat a les TIC, i en el seu compte us recomanaran moltes coses interessants relacionades amb l'educació.
El seu compte de Twitter és: Addictes a les TIC

El millor és que vosaltres també podeu recomanar-los pàgines web, blogs, recursos, llibres, etc…
I si no teniu un compte en Twitter, has de registrar-te. És molt fàcil, ací et deixe l'enllaç de la seua pàgina web per a crear-te un compte: Twitter

Espere que us agrade!

Gràcies per llegir-me!!!

24/11/2015

Al principi de la classe ha vingut un xic a lliurar-nos unes fulles d'avaluació, perquè opinem sobre la nostra professora Rosabel sobre com imparteix la seua assignatura en la Universitat. Llavors hem emplenat aquesta fulla i després hem començat la classe.

Després, Rosabel ens ha comentat que hem d'inscriure'ns en el Congrés contra la Pobresa Infantil, que se celebrarà l'1 de desembre en la Universitat d'Alacant (concretament, en la nostra Facultat d'Educació), perquè en finalitzar aquest congrés ens lliuren un certificat d'assistència. Però ens inscriurem en classe el pròxim dia. Per si esteu interessats en aquesta gira, ací us deixe la seua pàgina web Congrés contra la Pobresa Infantil

Després, han continuat amb la classe els nostres companys que havien d'exposar avui un tema de teoria. Ells han exposat el seu tema, que és el número 3, i s’anomena “Internet aplicat a l’educació: blog i wiki, webquest, miniquest i cacera del tresor”.

A més d'exposar, ens han proposat una activitat voluntària, que consisteix a cercar una web educativa i enviar-li-la a ells per Twitter. També, hem de recomanar el seu Twitter en una entrada voluntària del nostre Blog.

Més tard, hem fet el Kahoot corresponent amb les preguntes que ens han proposat els nostres companys.

Finalment, la professora ens ha comentat que com a futurs mestres hem de saber realitzar una Webquest, perquè les utilitzarem molt en el nostre futur laboral. Llavors, ens ha proposat fer una Webquest per parelles, però de moment només hem de portar el nostre tema, sobre el qual volem fer la Webquest, dimarts que ve per a comentar en classe amb els nostres companys si està ben plantejada.

Gràcies per llegir-me!!!

dijous, 19 de novembre del 2015

19/11/2015

Avui en classe hem continuat amb les exposicions dels temes de teoria que estem fent i que corresponen avui, en concret hem vist dos temes seguits i que estan relacionats entre si, com per exemple són: el tema 5 i el tema 10.

En primer lloc, ha començat el grup del tema 5, i el seu tema s’anomena: “La informàtica i els multimèdia. La seua utilització en educació infantil”.

Abans que començara el segon grup a exposar, ha sonat l'alarma d'incendis per a realitzar un simulacre, llavors hem hagut d'eixir de classe i a la volta hem continuat amb la segona exposició.

Després, en segon lloc, ha continuat el grup del tema 10, i el seu tema s’anomena: “El vídeo en l’ensenyament i la formació”.

Aquestes exposicions han estat molt interessants, interactives i originals, llavors jo crec que han aconseguit l'objectiu que elles s'havien proposat, que era que nosaltres entenguéssim els dos temes.

Finalment, després de cada exposició hem utilitzat l'aplicació Kahoot descarregada en els nostres mòbils o les nostres tablets, i hem realitzat les diferents preguntes que les companyes ens han proposat. Quan acabaven les preguntes, Kahoot et donava una puntuació i un rànking que els hem hagut d'apuntar en un full de control!

Gràcies per llegir-me!!!

dimarts, 17 de novembre del 2015

17/11/2015

Avui a classe hem tornat a fer la prova de Kahoot del tema de teoria sobre "Lliurex & CCC" del dijous passat, per un problema que va haver-hi i hem tornat a repetir aquestes preguntes.

Després, li hem lliurat a la professora el full d'avaluació dels nostres primers 4 Kahoot fets a classe i ella ens ha repartit un full nou per a les següents 4 exposicions de teoria.

Més tard, ens hem connectat al nostre Blog per posar-li una llicència, ja que hem estudiat les llicències amb una exposició del dijous passat i hem decidit quina llicència ens convé més al nostre Blog.

Ací us deixe l'enllaç directe per a crear la teua pròpia llicència!

Enllaç directe -> Fer llicència

Després, ha començat l'exposició que tocava avui, on hem vist un nou tema de teoria, concretament el tema 4, que es diu "L'organització de les TIC als centres d'infantil i primària. Pla TAC".

Finalment, hem agafat un paper i hem copiat un seguit de preguntes que ens ha dictat la professora, per a posteriorment realitzar-les i lliurar-les en aquest moment. Aquestes preguntes estaven relacionades amb el tema de teoria que les nostres companyes han exposat avui a classe.

Gràcies per llegir-me!!!

dijous, 12 de novembre del 2015

12/11/2015

Avui a classe hem començat amb una exposició que no va donar temps a finalitzar el dimarts, llavors les nostres companyes han pogut acabar la seua exposició avui i ens han ensenyat un vídeo també.

Després, hem continuat amb les dues exposicions que tocava fer avui:

En primer lloc, ha començat el grup del tema 12, i el seu tema s’anomena "Internet com a mitjà d'informació, comunicació i aprenentatge".

En segon lloc, ha continuat el grup del tema 14, i el seu tema s’anomena “El programari lliure aplicat a l’educació. Llicències Creative Commons. Lliurex”.

Aquestes exposicions han estat molt interessants i jo crec que han aconseguit l'objectiu que elles s'havien proposat, que era que nosaltres entenguéssim els dos temes. Encara que ens haja costat més entendre la segona exposició, no per culpa de les companyes, sinó perquè el contingut era més difícil d'explicar-ho i entendre-ho.

Finalment, després de cada exposició hem utilitzat l'aplicació Kahoot descarregada en els nostres mòbils o les nostres tablets, i hem realitzat les diferents preguntes que les companyes ens han proposat. Quan acabaven les preguntes, Kahoot et donava una puntuació i l'hem hagut d'apuntar en un full de control!

Gràcies per llegir-me!!!

dimarts, 10 de novembre del 2015

10/11/2015

Avui a classe hem començat amb les exposicions dels temes de teoria dels nostres companys, en concret hem vist dos temes seguits:

En primer lloc, ha començat el grup del tema 1, i el seu tema s’anomenava "La competència digital del Professorat (model TPACK)".

En segon lloc, ha continuat el grup del tema 7, i el seu tema s’anomenava "La competència digital de l'Alumnat en Educació Infantil".

Aquestes exposicions han estat molt interessants i jo crec que han aconseguit l'objectiu que elles s'havien proposat, que era que nosaltres entenguéssim els dos temes.

Finalment, després de cada exposició hem utilitzat l'aplicació Kahoot descarregada en els nostres mòbils o les nostres tablets, i hem realitzat les diferents preguntes que les companyes ens han proposat. Quan acabaven les preguntes, Kahoot et donava una puntuació i l'hem hagut d'apuntar en un full de control!

Gràcies per llegir-me!!!

dilluns, 9 de novembre del 2015

5/11/2015

Avui a classe ens hem fet un compte a Kahoot i hem continuat coneixent coses noves sobre l'aplicació, com ara: fer preguntes sobre un tema i pujar-les a la seua pàgina web, quin tipus de lletra és convenient utilitzar, com pujar imatges, on escriure les preguntes, etc...

Després, per parelles hem triat un tema i hem fet unes preguntes relacionades, les quals vam pujar fent una prova a Kahoot. Després, alguns companys han exposat les seues preguntes en el projector perquè les veiem tots i hem contestat a les preguntes. La meua companya i jo hem triat el tema dels óssos i hem fet 4 preguntes amb 4 possibles respostes sobre ells.

Finalment, hem fet una entrada al blog sobre el treball de teoria, la qual haurem d'omplir amb tota la informació possible abans d'exposar la nostra feina a classe. D'aquesta entrada al blog hem agafat el nostre enllaç i l’hem copiat en una taula perquè la professora tinga el nostre enllaç directe a aquesta entrada del blog i puga veure aquesta informació.

Ací teniu una imatge sobre Kahoot perquè conegueu aquesta pàgina web:


Gràcies per llegir-me!!!

dijous, 5 de novembre del 2015

Mobile learning.

Benvinguts, companys!

En aquesta entrada volem exposar el nostre tema de teoria, anomenat: Mobile learning. Mòbils, tablets, e-books.



Els vídeos que hem utilitzat a la presentació són:

Les webs que hem utilitzat a la presentació són:

  • Enrique Dans
  • Eduapps
  • Educa amb TIC
  • Clicatic

  • L'article científic que hem recomanat és:
    • Aguilar, M. and Leiva, J. (2012). LA PARTICIPACIÓN DE LAS FAMILIAS EN LAS ESCUELAS TIC: ANÁLISIS Y REFLEXIONES EDUCATIVAS. Pixel-Bit, de Article recomanat

    dimecres, 4 de novembre del 2015

    3/11/2015

    Avui a classe hem llegit un document amb una sèrie d'orientacions importants a seguir a l'hora de realitzar una exposició. Aquestes orientacions haurem de tenir-les en compte el dia que ens toque exposar el nostre treball.

    Després, la professora ens ha explicat unes quantes recomanacions mitjançant un power point, perquè els nostres treballs estiguen millor realitzats. Com per exemple: contrastos de color, grandària de lletra, bones imatges, no posar gifs amb moviments ni fer una exposició infantil, etc,...).

    Més tard, hem provat per primera vegada l'aplicació Kahoot, de la qual ens va parlar la professora fa uns dies. Aquesta aplicació ens la vam haver descarregar al mòbil o a la nostra tablet i amb ella respondrem a les nostres preguntes després de cada exposició dels nostres companys.

    Després, la professora ens ha posat uns vídeos de xiquets d'Educació Infantil, els quals utilitzaven l'aplicació Kahoot per aprendre diferents coses, com per exemple: colors, formes geomètriques, lectoescriptura, abecedari, etc,...

    Finalment, hem conegut una nova pàgina web, anomenada Picmonkey. Aquesta pàgina web serveix per triar i editar imatges. La meua companya i jo vam editar la imatge que està en l'entrada anterior. Per si voleu veure-la!

    Gràcies per llegir-me!!!

    dimarts, 3 de novembre del 2015

    PicMonkey

    En aquesta entrada penjarem una foto de fi de curs de l'any passat, on els xiquets d'Educació Infantil van cantar una cançó divertida per als xiquets de sisé de primària.


    diumenge, 1 de novembre del 2015

    29/10/2015

    Avui a classe hem acabat els nostres murals que vam començar l'altre dia amb la pàgina web Lino. El mural que hem fet la meua companya i jo tracta sobre una excursió al zoo que vam realitzar amb els nostres alumnes ficticis. Nosaltres vam posar al mural: fotos dels alumnes amb els animals, vídeos, post-it amb informació, gifs amb moviments d'animals, etc...

    Açí us deixe una mostra del nostre mural i també l'enllaç directe:


    Enllaç -> Excursió al zoo!

    A més, alguns companys van exposar a la pissarra digital el seu mural realitzat en parelles.

    També, vam conèixer una nova pàgina web, anomenada Automotivator, la qual serveix per triar una foto i afegir-li text.

    Després, la professora va crear un mural col·lectiu per a tota la classe on havíem d'afegir una foto d'Educació Infantil realitzada a la pàgina web Automotivator. La meua companya i jo vam triar una foto grupal de xiquets fent veure que eren els nostres alumnes i de text vam posar que érem la classe anomenada "els castors", i la vam pujar al mural. Aleshores, tota la classe pujava la foto que volia per parelles i vam acabar el nostre mural col·lectiu.

    Açí us deixe la foto que vam afegir la meua companya i jo al mural col·lectiu:


    Finalment, la professora va projectar a la pissarra digital el nostre mural col·lectiu sobre Educació Infantil.

    Gràcies per llegir-me!!!